Näyttelyä edeltävänä iltana saimme jännitystä päivään kun Birdie päätti iltalenkillä lähteä hirven perään. Minkäs se metsäkoira luonnoilleen mahtaa kun emäntä pitää varmassa hirvipaikassa koiraa irti... No, karkureissu ei onneksi kahtakymmentä minuuttia kauempaa kestänyt kun märkä, kurainen (!) ja väsynyt koira palasi takaisin. Ja ei kun kotiin suoraa päätä pesulle.. Saipa poika ainakin kunnon iltajuoksut tehtyä ja uni maittoi hyvin :D

Lähtö kohti valkeakoskea oli sunnuntaina noin kahdeksalta aamulla. Sinikka poimi minut, Joonaksen ja koiran kyytiin espoosta, josta sitten suunnattiin kohti näytelypaikkaa. Menomatka sujui nopeammin kuin odotettiin eli olimme paikan päällä jo hyvissä ajoin. Sinikka oli onnistunut sovittamaan isoimman häkkinsä mukaan, joten oman häkkimme jäi pois kyydistä. Koirat siis saivat jakaa jättihäkin keskenään.

Tuomarimme oli Maria Dekaristou kreikasta. Birdie sai yksittäisarvostelussa erinomaisen ja esiintyi okein mallikkaasti. :) (Vuhuu, ei se koira kaikkea ole unohtanut!) Birdien kanssa avoimessa kisasi Freddy, joka Sinikan esittämänä nappasi myös erin. Parhaaksi urokseksi tuomari osoitti Birdien ja Freddy sai sertin kun meillehän niitä ei enää jaella. Juniorinarttu Anni sai myös erinomaisen ja oli näin luokkavoittaja (myös Annille lähti sertti matkaan). Avoimissa nartuissa pääsin minäkin hetkeksi kehään esittämään Birdien morsiota Sayaa. Mella nappasi erinomaisen ja voitti vielä nartutkin kun Saya sai EH:n. Hetken pohdittuaan tuomari osoitti rodun parhaaksi Mellan ja Birdie siis VSP! :) Ryhmäkehässä Mella kävi pyörähtämässä, mutta sijoitusta ei stabyille tullut.

Illalla ehdin vielä muutaman harjoituskierroksen tehdä bouvier Kukan (Exåress Empress) kanssa kotipihalla. Näyttelytreenitkin on jo sovittu ja marraskuussa sitten suunnataan pentunäyttelyihin. :) Saapa nähdä miten selviän tämän rotuisen koiran esittämisestä kehässä..

Tässä vielä muutama kuva Valkeakoskelta:

1851960.jpg

1851962.jpg